Conferinţa ”Despre identitatea românească”

Detalii
Galerie
Localizare
Conferinţa ”Despre identitatea românească”

Data: Mar, 27 Ian, 2015 ora 19:00

Local: Teatrul Regina Maria

Marti, 27 ianuarie, incepand cu ora 19:00, Teatrul Regina Maria din Oradea va gazdui intalnirea actorului Dan Puric cu admiratorii sai, in cadrul conferintei - "Despre Identitatea Romaneasca". Evenimentul se adreseaza tuturor acelora ce simt ca suntem " pusi in stare de indiferenta, pentru a nu ne mai sti memoria si trecutul", este un eveniment la care spectatorul trebuie sa vina cu mintea si inima deschise, pentru a trai momente de renastere spirituala alaturi de un actor genial, intrand in lumea sa, o lume in care cuvintele cladesc un univers ideal.

Actorul, regizorul si scriitorul Dan Puric nu este un mister, ci un om frumos, talentat si prezent mereu langa noi. Cartile si spectacolele sale descriu lumea cu subtilitate si rafinament. De la spectacolele lui Dan Puric nu poti pleca nepasator sau doar fericit ca ai mai bifat la cultura generala ceva, ci cu o stare de "trezire" si cu o luciditate care te face sa te intrebi cine esti. Artistul nu ne ofera solutii, ci incearca sa redescopere dimensiunile contemporane ale spiritualitatii romanesti, facand o biografie a fiintei noastre. Creatia lui Dan Puric este un intreg armonios, care recurge la memorie, la valoare si valori, la implinirea noastra sufleteasca.

„Romania este astazi un spaţiu al dilemelor. Noi nu mai avem certitudini, ci avem mari semne de intrebare cu privire la Mihai Eminescu, cu privire la Stefan cel Mare si la istoria neamului. Cand vrei sa distrugi un popor, faci din istoria acestuia o dilema si nu-ti mai trebuie armata sa-l cuceresti. Cel mai mare rau este razboiul dintre noi. Suntem pusi in stare de indiferenta, pentru a nu ne mai sti memoria si trecutul. Cu toate acestea, reactia identitara va veni, fiindca Romania mare s-a facut pe instinctul taranului roman.", spune Dan Puric.

Biletele sunt disponibile la casa de bilete a salii de spectacol, la preturi variabile in functie de categorie, respectiv 50 ron si 65 ron. Totodata, cei interesati au posibilitatea de a efectua rezervari telefonice, apeland urmatorul numar de telefon: 0741.134.128

 

Momentan nu există nici o galerie ataşată pentru acest eveniment.

Pentru a găsi mai uşor locaţia evenimentului, v-am pus la dispoziţie această hartă. Zoom in, zoom out după bunul plac, până găsiţi locaţia căutată:

Comentarii