Anca-Ioana Copăcean - Decoraţii, Trăire, Simbol

Detalii
Galerie
Localizare
Anca-Ioana Copăcean - Decoraţii, Trăire, Simbol

Data: Joi, 15 Oct, 2015 ora 18:00

Local: Galeria de Arte Vizuale Oradea

Expoziţia cuprinde o selecţie de 30 de lucrări inspirate din universul decorativ de o mare diversitate a furcii de tors, simbol al îndeletnicirilor feminine din trecutul satului românesc. Diferitele forme de furci realizate în tehnica mixta (pictură în ulei pe panza, acril pe panza, sticla, carton, hârtie, colaj cu materiale textile şi elemente traforate prin tehnici de gravură în laser ) se înscriu într-o dimensiune strict decorativa, reflectând însă şi atribuţiile femeii în gospodaria traditionala. Pornind de la furca de tors, expozitia reuneşte o varietate de forme compozitionale purtatoare de multiple simboluri si motive cu semnificatii stravechi, din ansamblul cărora predomină cele geometrice(patratul , rombul, trapezul, X-uri, unda apei) ,reprezentari cosmice( rozeta, cercul, vartejul, roata, etc.), motive fitomorfe( flori, frunze, etc.), avimorfe sau antropomorfe redate stilizat.

 

Câteva poze din galeria Vernisaj Anca Ioana Copacean pentru a-ţi stârni interesul; pentru mai multe click pe una din pozele afişate:

 

Pentru a găsi mai uşor locaţia evenimentului, v-am pus la dispoziţie această hartă. Zoom in, zoom out după bunul plac, până găsiţi locaţia căutată:

Comentarii