Critical Mass

Detalii
Galerie
Localizare
Critical Mass

Data: Sâm, 22 Apr, 2017 ora 18:30

Local: Oradea

Ora: Adunare 18:30 / Pornire 19:00 (MODIFICAT DE CEL OBISNUIT!)
Locaţia de desfăşurare: Oradea, Parcul Magnolie(adunare-pornire)
Traseu: Parcul Magnoliei, Str. Transilvaniei, Bd-ul Dacia , Str, Petofi, Str. Republicii, Bd-ul Magheru, Giratia Cele Trei Crisuri, Piata Gojdu, Str. Gheorghe Costaforu, Piata 23 Decembrie, Strada Horea, Str Sucevei, Strada Avram Iancu , Piata Unirii - Ridicarea bicicletelor.
Organizatori:
Asociaţia Sportivă Probikers Bihor

 

Ce este Critical Mass? Este un eveniment început în San Francisco. Numele său a fost adoptat ca nume generic pentru toate evenimentele de acest tip. Se estimează că evenimente de tipul Critical Mass au loc în peste 325 de oraşe din lume. Este în general înţeles ca un efort de promovare a mijloacelor alternative de transport (nepoluante) şi de atragerea atenţiei asupra problemelor de siguranţă a celor ce folosesc mijloace de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiţi să folosească în comun drumurile cu mijloacele motorizate.

Evenimentul reprezintă o întrunire a bicicliştilor. Ei circulă în grup pe străzi, care în mod normal sunt aglomerate de maşini, asiguraţi de poliţie, încercând să atragă atenţia asupra dreptului pe care îl are fiecare biciclist să circule pe stradă şi într-o oarecare măsură şi asupra poluării oraşului. Un obicei al Critical Mass-ului este că în intersecţiile mai mari, participanţii se opresc şi ridică bicicletele deasupra capului. Sloganul acestei întruniri este „Noi nu blocăm traficul; noi facem parte din trafic."Bicicletele nu poluează!
Grupul ţintă a evenimentului:
Facem apel întregii populaţii din Oradea, indiferent de sex, vârstă şi naţionalitate. Luăm legătura şi cu alte organizaţii non-guvernamentale din Oradea, ca să participe la acest eveniment să atragem atenţia împreună asupra poluări oraşului şi mai ales a centrului.
Astfel beneficiarii acestui proiect sunt toţi locuitorii oraşului Oradea direct sau indirect. Beneficiarii direcţi sunt cei care folosesc bicicleta şi astfel vor fii mai sanatoşi. Iar beneficiarii indirecţi sunt toţi locuitorii oraşului, respirănd un aer mult mai curat şi vor putea circula cu vehiculele motorizate în condiţii mai puţin aglomerate.

Rezultatele estimate evenimentului:

Principalul rezultat al acestui eveniment este conştientizarea populaţiei în folosirea mijloacelor alternative de transport (nepoluante) şi de a atrage atenţia asupra problemelor de siguranţă a celor ce folosesc forme de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiţi să împartă drumul cu traficul motorizat. Toţi participanţii acestui eveniment vor simţi importanţa demonstraţiei şi datorită acestuia vor opta mai des la folosirea acestor mijloace de transport nepoluant.

 

Câteva poze din galeria Critical Mass 2017 pentru a-ţi stârni interesul; pentru mai multe click pe una din pozele afişate:

 

Pentru a găsi mai uşor locaţia evenimentului, v-am pus la dispoziţie această hartă. Zoom in, zoom out după bunul plac, până găsiţi locaţia căutată:

Comentarii