Fericiţi cei milostivi că aceia se vor milui

Detalii
Galerie
Localizare
Fericiţi cei milostivi că aceia se vor milui

Data: Vin, 22 Iul, 2016 ora 20:00

Local: Oradea

În perioada 20-24 iulie 2016, Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea prin Biroul Pastoral va desfăşura un proiect adresat tinerilor alături de Diecezele de Matera, Acerenza, Melfi, Tricarico şi Potenza (Italia) ca o pregătire pentru Întâlnirea Mondială a Tinerilor care va avea loc la Cracovia, în Polonia din 24-31 iulie 2016, având ca şi temă propusă de Sfântul Părinte Papa Francisc: „Fericiţi cei milostivi că aceia se vor milui" Mt.5,7.
Schimbul de experienţă dintre cei 70 de tineri români şi 70 de italieni ce va avea loc la Oradea, în prezenţa a doi episcopi, Preasfinţia Sa Virgil Bercea, episcopul gazdă şi Excelenţa Sa Gianfranco Todisco, episcop de Melfi, se doreşte a fi eveniment deosebit pentru oraşul nostru şi un schimb cultural deosebit pentru a împărtăşi culturi diferite, cu aceleaşi valori creştine.
Biserica doreşte să înteleagă preocupările şi nevoile tinerilor de azi şi să le fie alături oferindu-le diferite momente în care ei să devină protagonişti. Astfel vor fi organizate întâlniri cu autorităţile locale, vizite ghidate în judeţul şi oraşul nostru, momente de rugăciune şi cateheze, activităţi ludice şi de creaţie şi nu în ultimul rând un spectacol cu tematică creştină în Piaţa Unirii, vineri începând cu orele 20.00, avându-l ca invitat special pe Randi. Ştim că tinerii din ziua de astăzi ascultă muzică şi trăiesc ceea ce ascultă, ca Biserică dorim să ne alăturăm călătoriei lor prin viaţa.

 

Momentan nu există nici o galerie ataşată pentru acest eveniment.

Pentru a găsi mai uşor locaţia evenimentului, v-am pus la dispoziţie această hartă. Zoom in, zoom out după bunul plac, până găsiţi locaţia căutată:

Comentarii