Alya Bellydance

Detalii
Galerii
Evenimente
Localizare
Alya Bellydance

Adresa: Oradea Plaza (deasupra magazinului Billa)

Telefon: +40.751.844426

Pagina Facebook: https://www.facebook.com/alya.bellydance

Belly Dance = Artă
"€˜BELLY DANCE ESTE O ARTĂ ŞI CA ORICE ARTĂ ,IMPLICĂ TREI FACTORI IMPORTANŢI : TEORIA, PRACTICA ŞI SUFLETUL fără de care nicio artă nu poate lua naştere."
Belly dance-ul îşi are rădăcinile în vechile tradiţii şi culturi ale Orientului mijlociu. Se spune despre belly dance că este cea mai veche formă de dans care şi a păstrat intacte elementele de bază de la începuturile sale până în zilele noastre.
Deşi sunt păstrate până în prezent elementele de bază, dansul oriental a suferit modificări majore odată cu introducerea lui în Occident
pe parcurs a fost introdusă mânuirea obiectelor în dans; voalul, candelabrul, sabia, aripile lui Issis etc.
Înainte ca belly dance-ul să devină o artă, acest dans a fost o modalitate de comunicare cu Zeiţa Mamă, un dans al femeilor pentru femei.
Prin dans , femeile cereau binecuvântarea Zeiţei pentru o viaţă frumoasă dar mai ales pentru o naştere uşoară.
Mişcările şoldurilor le pregătea practic pe femei pentru miracolul naşterii. Acest dans era transmis din generaţie în generaţie
astfel ca în familiile arabe toate femeile ştiu să danseze.
Odată cu trecerea timpului semnificaţia dansului s-a schimbat acum poate fi învăţat de orice femeie şi prezentat pe scenă în faţa unui public ca formă de artă.
Există diferenţe vizibile între dansul oriental tradiţional (specific fiecărei ţări de provenienţă în parte) şi cel de spectacol care îmbină elementele tradiţionale cu cele moderne
cum ar fi Belly dance argentinian , rusesc , american Tribal Style etc ce au toate în comun:graţia, feminitatea , eleganţa.
Bazat pe izolare dansul oriental ne ajută să ne îmbunătăţim postură corpului , flexibilitatea şi echilibrul.
*Beneficiile dansului oriental: - o ţinută corporală frumoasă, elegantă,graţioasă - mobilitate -capacitatea de izolare corporală - elimină durerile de spate, umeri
reducerea stresului (efect calmant asupra minţii), tonifierea musculară şi obţinerea siluetei dorite, creşterea expresivităţii în mişcare, dezvolarea încrederii în sine, creearea unei stări de bună dispoziţie etc.
Cursurile de belly dance se desfăşoară în fiecare vineri 17.30 a€“ 19.00 (nivel intermediar)
19.00 a€“ 20.30 (nivel începător)
Locaţie. Studio Feeling Dance Oradea Plaza (deasupra magazinului Billa)
Înscrieri : 0751 844 426 (Instructor dans atestat Alya)

În cadrul cursurilor noastre vei avea ocazia să studiezi:
* Istoria dansului şi a muzicii orientale
* Elementele de bază (elementele de balet folosite în bellydance), postură, combinaţii de mişcări şi paşi de deplasare
* Coregrafii - nivel intermediar/avansat
*Utilizarea diferitelor accesorii: voal, evantaie, baston, aripile lui Issis etc
* elemente de supleţe , styling şi estetică corporală
* artă scenică
* tehnici de machiaj şi vestimentaţie în bellydance
* diferite stiluri de dans

ATENŢIE !!! Aceste cursuri de dans se adresează tuturor doamnelor şi domnişoarelor indiferent de vârstă, experienţă în dans sau constituţie corporală!
Cursuri de dans oriental pentru copii includ tehnici şi mişcări uşoare astfel încât copiii să se simtă confortabil să le facă.
Dansul este pentru copii o joacă, o mişcare naturală pe care o fac uşor şi spontan. Ei îşi mişcă corpul liber şi se joacă adesea pe ritm de dans.
Ca mămici, aveţi şansa să vă înscrieţi şi să participaţi alături de copii dumneavoastră la cursul de dans oriental!
Este o oportunitate de a petrece timp în mod constructiv alături de ei.
Fiecare copil este diferit şi progresează în mod diferit 

şi acest lucru este normal. Instructorii de dans oriental îi încurajează şi creează o atmosferă mai mult bazată pe voie bună decât pe mişcări tehnice.
Pentru marea majoritate a copiilor participarea la cursuri dans oriental are urmări pozitive care îl vor ajută şi în viaţă de adult.
Belly dance este mai mult decât un simplu dans, este o metodă ideală de a-ţi menţine sănătatea organelor feminine, precum şi de a dobândi o siluetă foarte feminină, graţioasă.
Dansul oriental te reinventează în acelaşi timp te face să descoperi o altă faţă a ta , te duce într o lume de vis o lume a feminităţii, graţiei, o lume absolut magică.
La aceste cursuri de dans vei învăţa cum să îţi pui în valoare feminitatea, să ţi coordonezi mişcările şi în acelaşi timp să îţi îmbunătăţeşti condiţia fizică şi să îţi tonifiezi musculatură
Ne vom familiariza cu tot ceea ce înseamnă într-adevăr această ARTĂ .

Vă aştept cu drag să ne bucurăm de călătoria în lumea plină de taine a dansului oriental!

 

Această locaţie fiind una foarte populară, îţi punem la dispoziţie mai multe galerii, de la diferite evenimente ce au avut loc aici, pentru a te delecta în voie cu ele.

 

Această locaţie fiind una foarte populară, îţi punem la dispoziţie o listă cu toate evenimentele ce au loc aici în perioada imediat următoare.:

 

Pentru a găsi mai uşor această locaţia evenimentului, v-am pus la dispoziţie această hartă. Zoom in, zoom out după bunul plac, până găsiţi locaţia căutată:

Galerie "Alya Bellydance"

Comentarii